Salariul minim brut pe ţară de la 1 ianuarie 2014 – 850 lei

• Articol scris de: Data publicării: 13.11.2013

Conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii, de la 1 ianuarie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună. De la 1 iulie 2014, salariul minim brut va creşte la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună, reprezentând 5,357 lei/oră (plus 12,50% faţă de 2013).

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,74 lei/oră.

URMĂTORUL ARTICOL

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

Cât cheltuiesc piteştenii pentru masa de Paşte?

Cât cheltuiesc piteştenii pentru masa de Paşte?

Săptămâna aceasta, piteştenii au luat cu asalt hipermarketurile şi pieţele din oraş, însă coşul de cumpărături pentru Paşte este mai degrabă unul chibzuit, nici pe departe generos precum şi-ar fi dorit comercianţii.
Microsoft

Şi la casa de copii se scriu poveşti de succes: o orfană lucrează în America la Microsoft

În cufărul amintirilor ţinute la comun de copiii crescuţi în centrele de plasament poveştile de succes strălucesc ca diamantele printre lacrimi şi speranţe.
Gheorghe Stancu

Lumina noastră este rugăciunea

Ce trebuie să facem pentru ca Domnul să-şi îndrepte faţa către noi? Cum îi mulţumim Domnului pentru cele date? Iată câteva răspunsuri...
Tichete de masă

Tichetele de masă, înlocuite opţional

Noutate pentru angajaţi: cardurile de masă ar putea înlocui actualele tichete de hârtie. Mai mult, cei care lucrează peste opt ore vor fi răsplătiţi în plus.
Sufletul care se roagă este ca o lumânare aprinsă...

Vremurile ne pun la încercare credinţa

Suntem în Sâptămâna Mare şi ne pregătim de Învierea Domnului. Suntem mai evlavioşi? Suntem mai buni? Vremurile ne pun la încercare credinţa? Ce trebuie să facem pentru a ne apropia mai mult de Domnul?
Părintele, binecuvântând tatăl şi copilul veniţi la biserică

La spovedania unui preot

Ieri, înainte de prânz, şuvoiul şoaptelor izvorâte de sub patrafir străpungea liniştea din Biserica Mavrodolu aflată în centrul Piteştiului. Aşezat în genunchi, preotul paroh Constantin Onu spovedea.
Bloc ANL

Vor să cumpere locuinţele ANL

Familiile care stau cu chirie în cele trei imobile din Piteşti reabilitate cu fonduri ANL au făcut cereri pentru a putea cumpăra apartamentele pe care le ocupă.
Aida Enache

În această lună, 3.300 de pensionari argeşeni primesc pensiile “corectate”

Punctajele medii anuale pentru persoanele ale căror drepturi de pensie s-au stabilit în perioada 1 ianuarie 2011 - 23 ianuarie 2013 au fost corectate prin aplicarea indicelui corespunzător anului în care s-a deschis dreptul la pensie.
Mihai Oprescu

Prefectul Mihai Oprescu promovează programul “Rabla”

Prefectul Mihai Oprescu a făcut o serie de precizări privind lansarea programului "Rabla" din acest an în judeţul Argeş.
Formare profesională la standarde europene

Formare profesională la standarde europene, în Piteşti

Instruirea profesională devine principala opţiune pentru cei care doresc să-şi mărească şansele de reintegrare în câmpul muncii.