După 100 de ani, primul Campionat Naţional de oină fete la Mioveni

• Articol scris de: Data publicării: 10.06.2013
  • Oină

    Oină

Oină

Oină

Eveniment unic în Argeş după mai bine de o sută de ani. Pe terenul pe care de ani buni fotbaliştii de la CS Mioveni se împiedică mai tot timpul când evoluează acasă, la finele acestei săptămâni va avea loc o competiţie de o ţinută aparte, fiind aşteptaţi oaspeţi de seamă. Este vorba despre prima ediţie a Campionatului naţional de oină juniori, rezervat fetelor, eveniment ce suscită un real interes în rândul structurilor sportive afiliate la federaţia de specialitate, fiind organizat în colaborare cu Federaţia Română de Oină şi sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Evenimentul va avea loc în intervalul 15-16 iunie, la Mioveni, graţie în primul rând implicării clubului gazdă, Dacia Mioveni 2012, şi a Primăriei din localitate, în special a edilului-şef Ion Georgescu, un mare susţinător al sportului nostru naţional.

17 cluburi din ţară şi-au manifestat intenţia de a participa la această competiţie. Vor fi echipe din judeţele Maramureş, Argeş, Constanţa, Dolj, Vâlcea, Neamţ, Ilfov, Sibiu, Călăraşi, unele dintre acestea având solicitări chiar şi pentru 3 echipe. Intrarea va fi liberă, iar deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 15 iunie, la ora 9.

“Va fi ceva inedit”

La acest moment istoric al sportului nostru naţional, organizatorii aşteaptă prezenţe de marcă, fiind invitaţi atât reprezentanţi ai vieţii politice, mari sportivi, artişti, precum şi alte personalităţi din diverse domenii de activitate. Au fost pregătite multe surprize pentru participanţi, după cum ne-a mărturisit primarul Mioveniului, Ion Georgescu, care ne-a deconspirat două dintre acestea: “O întreagă echipă a muncit şi munceşte pentru ca acest eveniment să se desfăşoare într-o manieră impecabilă, iar eu vă promit că aşa va fi. Domnii Nicolae Tudose şi Dumitru Voiculescu, ce conduc clubul Dacia Mioveni 2012, s-au ocupat aşa cum trebuie. Evenimentul se va deschide într-un mod inedit, asemenea festivităţilor de la olimpiade. Şi încă un amănunt, în proporţie de 90% îl vom avea printre noi şi pe ministrul Tineretului şi Sportului (n.r. – Nicolae Bănicioiu). Va fi un eveniment de ţinută”.

În aceste zile va fi stabilit şi programul detaliat al competiţiilor. În altă ordine de idei, ar mai fi de menţionat faptul că Federaţia Română de Oină a mulţumit, pe site-ul oficial, organizatorilor acestei competiţii istorice pentru sprijinul acordat.

URMĂTORUL ARTICOL

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

Tudor Pendiuc

Tudor Pendiuc: “Vreau FC Argeş în prima ligă din toamnă!”

Primarul Tudor Pendiuc şi-a exprimat ieri speranţa că, din toamnă, Piteştiul va avea din nou o reprezentantă în Liga I de fotbal!
SCM Pitești

Pe burta goală, SCM Piteşti vrea să bată pe Atletic Bradu

Astăzi se va disputa prima etapă din play-off-ul Ligii a III-a. În Trivale, SCM Piteşti va primi vizita formaţiei Atletic Bradu, partida urmând să înceapă la ora 17.
Antrenament al echipei CS Mioveni

Pentru CS Mioveni începe numărătoarea inversă

Mâine, de la ora 17, Stadionul "Nicolae Dobrin" din Trivale va găzdui jocul dintre CS Mioveni şi Minerul Motru, contând pentru prima etapă a play-out-ului seriei a doua din eşalonul secund.
Titel Răduţă, antrenorul principal al echipei HC Argeş

Meci aparent facil pentru handbalişti contra lui HC Sibiu

Astăzi, de la ora 16, Sala Sporturilor din Trivale va găzdui jocul dintre HC Argeş şi HC Sibiu, contând pentru etapa cu numărul 18 din cadrul Diviziei A de handbal masculin.
Spectacol la All Star Game-ul de baschet, ediţia 2014

Spectacol la All Star Game-ul de baschet, ediţia 2014

Marţi seară, Sala Sporturilor "Horia Damian" din Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a XIII-a ediţii a "All Star Game", cei mai buni baschetbalişti care activează în campionatul românesc oferind un spectacol de zile mari.
Șah

Cupa “Simfonia Lalelelor” la şah, ediţia 2014

Recent s-a desfăşurat competiţia cultural-sportivă Cupa "Simfonia Lalelelor" la şah, organizată de Primăria Piteşti, Asociaţia Română de Tineret "Muntenia", Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Sportivă Muntenia - 22 Decembrie.
Jucătorii lui SCM Piteşti, la antrenament

Jucătorii de la SCM Piteşti aşteaptă o minune în Săptămâna Mare

Neplătiţi de câteva luni bune, fotbaliştii se pregătesc acum de primul joc din cadrul play-off-ului, partida cu Atletic Bradu, care va avea loc mâine pe Stadionul "Nicolae Dobrin".
Antrenament al echipei CS Mioveni

Galben-verzii au planuri mari: vor primul loc în play-out

CS Mioveni începe play-out-ul de pe locul 2, la un punct primul loc, ocupat de Olimpia Satu-Mare. Atât antrenorul principal, cât şi jucătorii îşi doresc să termine cu fruntea sus sezonul.
SCM Piteşti a câştigat derby-ul judeţean cu Atletic Bradu

SCM Piteşti începe play-off-ul cu Atletic Bradu

Vineri se va da startul în play-off-ul Ligii a III-a. SCM Piteşti se va duela pe teren propriu cu Atletic Bradu.
CS Mioveni

Mioveniul începe lupta pentru a rămâne în Liga a II-a

La cum arată clasamentul final de play-out, CS Mioveni nu pare a avea emoţii în ceea ce priveşte menţinerea în eşalonul secund.